Gotlandsfilten – halvlek

20 Nov

DUBBELSTICKNING Jag har nött på och nött på med det här filtstickandet hela veckan. Upptäckte ju rätt snabbt att den här dubbelstickningen slukar mycket garn, ja, rätt logiskt eftersom det är dubbelt. Eftersom jag för tillfället enbart stickar ur befintligt garnlager i mitt överfyllda pysselrum fick jag försöka hitta fler färger som kunde funka med de två röda nystanen. Klara färger. Tjocka garn. Hittade en marinblå och en himmelsblå härva som jag tycker funkar bra.

Tänker att det är lite motsägelsefullt det där att enkla enfärgade mönster ofta blir snygga saker, men kan vara sjukt tråkiga att nöta på med. Medan andra färgglada mönstrade fantastifulla projekt kan vara en njutning att göra, men lite svårare att använda.
Nu har jag i alla fall nått halvlek med Gotlandsfilten. Tycker det blir helt ok!

/MrsHaller

Annonser

Ett svar to “Gotlandsfilten – halvlek”

  1. flitigafingrar november 20, 2011 den 08:54 #

    Tack för din kommentar i min blogg. 🙂

    Mönster till den femuddiga stjärnan finns här: http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dx_vMJWWgyJo&h=3AQFcyN-o

    Niouddig stjärna, finns mönster på FB I en grupp som heter Virkcafé Online, där den ligger under dokumentet, flerfärgad duk.

    En filt med ännu fler uddar finns på Ravelry: http://www.ravelry.com/patterns/library/rainbow-ripple-baby-blanket . Hoppas länkarna funkar.. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: