Mios filt

12 Maj

20120512-150314.jpg

20120512-150320.jpg

Min själs syster och hennes underbara man miste nyligen sin son halvvägs i graviditeten. Min poetiska och bejakande syster skriver av sig sorgen på sin blogg Queenofkammebornia som jag varmt kan rekommendera för alla som vågar läsa om livet när det är på riktigt, 100% sorg, glädje, kärlek… Hon målar med hela färgskalan och nu när hon sörjer skär orden som knivar även i mitt bröst. Samtidigt skapar de ett så vackert liv varje dag med sina fem barn. Jag har alltid älskat att se livet genom Pias kameralins.

Jag hade börjat att sticka en babyfilt till Mio. I den prerafaelitiska Kammebornska färgskalan, höstfärger, eftersom Mio var väntad i oktober. Det märkliga är att jag plötsligt liksom inte kunde fortsätta på filten som jag börjat på den, kunde inte randa vidare på ett bra sätt, så jag drog av stickorna och började på en ny. Senare har jag förstått att det måste ha varit ungefär samtidigt som Mio dog. Jag har tyckt att det kändes så märkligt och nästan för starkt. Så den halvfärdiga filten, utan stickor att ta sig vidare på, har legat i en korg med sitt garn och väntat.
Idag bakar jag bröd och läser om Mios grav på bloggen, och jag kände mig mogen att ta upp filten. Jag har bestämt mig för att repa upp den i sina små nystan och sticka in hans ränder i en Mio-sjal till Kammebornia. Att svepa in sig i när det är höst och man går ner till Mios grav och sörjer att hans liv inte kunde bli färdigstickat.

Annonser

Ett svar to “Mios filt”

  1. Queen of Kammebornia maj 12, 2012 den 04:04 #

    Jag älskar dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: