Perfekta pannkakor

14 Jul

Efter många många försök med hjälp av otaliga recept har jag äntligen fått till det perfekta receptet på amerikanska pannkakor!!

2,5 dl vetemjöl (löst hällt)
2 msk socker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2 dl turkisk youghurt
0,5 dl mjölk (ev någon msk mer)
3 msk smält smör (inte olja)
1 stort ägg, lätt vispat

Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke. Blanda youghurt och mjölk i en annan bunke, skeda i det smälta smöret, rör runt lite, och till sist i med ägget (så det inte blir äggröra). Häll detta i mjölblandningen, blanda lätt bara så att mjölet blir fuktigt, inte längre. Smeten blir inte särskilt rinnig, utan rätt fluffig och tjock.

Smält lite smör i en stekpanna på medelvärme, klicka i smeten (drygt en halv dl per pannkaka), stek cirka 2 min – tills det blir små bubblor i själva pannkakan och ytterkanten börjar se färdig ut. Vänd. Stek cirka 2 min till.

Servera på klassiskt vis med lönnsirap och en klick smör. I dag la vi till färska hallon och en lite rinnig nykokt jordgubb/rabarbersylt. Heavenly.

Annonser

2 svar to “Perfekta pannkakor”

  1. Queen of Kammebornia juli 14, 2012 den 10:41 #

    Mums! Ganska likt vårt recept, fast vi har filmjölk och ingen mjölk 🙂 Perfekt till brakfrukostarna, barnen jublar! Kram!

  2. Ulrica juli 20, 2012 den 08:57 #

    Min mamma gör med lättfil… SÅ gott, Men jag gillar när det är bacon till…sött och salt. Kanske blir det pankisar en morgon här. Vi får se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: