Konsten att tagga ner…

16 Nov

Idag firade vi att vår älskade gullunge fyller två år. Känner att det är så lätt att trissa upp ambitionsnivån och kraven på sig själv, vilja ordna det perfekta kalaset med hemgjort från början till slut. I Jan Hedhs glassbok finns till exempel ett förslag på glace au four för de minsta i form av en igloo med små isbjörnar utanför och ett helt vinterlandskap. En del av mig tycker det är en toppenide! Vill vara perfekta mamman och göra det perfekta kalaset. Som tur är har jag vänner som fantastick-Ulrica som hjälper mig att tagga ner till en lite mer hanterbar nivå… Sagt och gjort så köpte jag tårtbottnar, snabbmarsan, färdigt marsipanlock och burk med krossad ananas. Kände mig som ”Nigella Express”. Tog upp sommarens nedfrysta jordgubbar för lite flärd, kokade 5 min med syltsocker och kylde i diskhon medan jag vispade marsanpulvret med kall mjölk, pressade juicen ur ananasen och vispade grädden. Tog ananas på understa locket, med vaniljkkrämen ovanpå. Nästa lager tog jag jordgubbbssylten med vispad grädde ovanpå. Smetade grädde runt hela tårtan och la sen på färdigt marsipanlock. Lät tårtan stå någon timme innan servering.
Sen log jag när flera tyckte att det var den godaste tårta de ätit på länge! Keep it simple.

20121116-215634.jpg

20121116-215732.jpg

Annonser

Ett svar to “Konsten att tagga ner…”

  1. Eddie och barnen på Bristol Academy december 17, 2012 den 08:12 #

    Det behöver inte vara svårare! 🙂 Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: