Müsli i världsklass

1 Feb

20130201-135147.jpg
Har gjort müsli ur den franske bagarens kokbok som maken kom hem med i förra veckan. Vilken bok!! Rekommenderas varmt för bakintresserade (med gott om tid…).
Har gjort egen müsli efter olika recept rätt länge nu. Det går liksom inte att köpa müsli om man smakat hemgjord. Men måste säga att det här receptet vinner alla kategorier.
Vad är då skillnaden? Basingredienserna skiljer sig inte från andra, en bas av lika delar råg- och havregryn. Sen en mängd nötter, frön och kokos. I det här receptet hela mandlar och hela pistagenötter. Torkad frukt blandas i när muslin rostats och svalnat.
Nej de två stora skillnaderna är 1) att vätskan som klumpar ihop grynen, i detta fall honung, vatten och olja, värms först. Så en ljuvligt doftande honungssoppa gosas in. 2) Sen det största tricket – att rosta i 140 grader lääääänge. Jag tog cirka en och en halv timme, och rörde om då och då.
Mmmm. Som den franske bagaren säger ”förtrollar vilken tråkig yoghurt som helst och ger dig en bra start på dagen”.

20130201-140153.jpg

Annonser

3 svar to “Müsli i världsklass”

  1. Fantastick (@UlricaLoeb) februari 4, 2013 den 02:09 #

    Herregud så gott!

  2. Fantastick (@UlricaLoeb) februari 4, 2013 den 02:09 #

    Säger hon som inte äter fil eller flingor men jag kanske måste omvärdera

    • mrshaller februari 6, 2013 den 10:00 #

      Du är rolig 🙂 jag rekommenderar ett försök i alla fall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: