Minimalisering pågår

2 Jul

20130702-130650.jpg

Har läst flera inspirerande bloggar och initiativ på sista tiden som lett fram till ett beslut att ta ett rejält tag om hela vårt hem, och därmed frigöra tid för annat. Egentligen började det med Ulricas och mitt beslut att sticka med det garn vi har och stoppa det galna garnhamstrandet. Vi vill absolut ha mer garn i framtiden, och därmed sponsra näringsidkare på området, men inte med det ostrukturerade lätt maniska köpbeteendet som är så lätt att hänfalla åt. När jag analyserade mitt köpbeteende på garnsidan smittade det av sig på andra områden. Under året har det varit ett ständigt återkommande samtalsämne på våra träffar. För Ulricas del spann det vidare till initiativet Crop100. Jag funderar på att följa henne åt och köra det också, men har även jobbat en hel del på min garderob för att genomföra Project333. Vilket förde mig vidare till Joshua Beckers blogg och livsfilosofi att leva som rationell minimalist. Som tur är har jag en man som gärna rensar och slänger, och det var inte svårt att sälja in iden.

Idag har jag tagit fram en actionlista för att gå igenom garderob för garderob, del för del. Om vi samtidigt hindrar inflödet av nya saker så tror jag det här blir ett riktigt lyft! Och det är inte hela världen att det tar tid, det får bli en seger i taget. Igår började jag direkt i ett riktigt rörigt hörn vilket resulterade i sex kassar som ska slängas respektive doneras idag. Känns SÅ bra.
Jag vill ha tid för familjen och att ha roligt, inte ägna det åt att ständigt administrera ett medelstort lager av saker som vi har bara för att de någon gång kan var bra att ha, kläder vi kanske kan ha när vi blir smalare eller tjockare, böcker vi kanske läser när vi blir smartare och får mer tid, saker som en gång betydde mycket för oss, saker vi har fått  av någon annan som rensat ut dom, saker som är potentiellt värdefulla även fast vi inte använder dom.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: